پدر و مادر بودن با عوامل استرسزای زیادی همراه است، اما یادگیری نحوهی شستوشوی لباس کودک نباید به یکی از این عوامل تبدیل شود. نگهداری از لباس کودک در زمان شستوشو شامل همان نکاتی است که برای شستوشوی لباس بزرگسالان رعایت میکنید؛ البته با این تفاوت که با اندازههای بسیار کوچکتری از لباس سر و کار دارید!
در واقع باید مراقب باشید که در حین شستوشو، جورابهای کوچک کودک گم نشود و بافت ظریف لباس او آسیب نبیند. همچنین لباس کودک نسبت به لباس بزرگسال، بیشتر لک میشود و به همین دلیل لازم است که بیشتر از قبل ترفندهای پاکسازی لکه را بیاموزید.
بنابراین اگر با کوهی از لباسهای کثیف و لکهدار کودک روبهرو هستید، لازم است که نکاتی دربارهی انتخاب بهترین مادهی شویندهی لباس، لکهزدایی از لباس کودک و نحوهی فرآیند خشک کردن آن بدانید. هرچه در این زمینه بیشتر بدانید، در زمان کمتری قادر خواهید بود که کوهی از لباسهای کودک را بشویید. فراموش نکنید که هرچه زمان کمتری برای تمیز کردن لباس کودک صرف کنید، فرصت بیشتری برای در آغوش کشیدن نوزادتان دارید!
بنابراین اگر شستوشوی لباس کودکان برایتان به یک دغدغه تبدیل شده است، پیشنهاد میکنیم که این مطلب از مجلهی دیجی مگ را از دست ندهید. در این مطلب نکاتی مفید دربارهی چگونگی شستوشوی درست لباس کودک خواهید آموخت. ما قصد داریم روش صحیح انتخاب مواد شوینده، از بین بردن لکههای لباس نوزاد و… را به شما بگوییم.
همهی لباسهای کودک بعد از خرید و پیش از استفاده باید شسته شوند. زیرا نوزادان، بهخصوص نوزادان تازه متولدشده، پوست حساسی دارند و فرآیند شستوشو سبب از بین رفتن مواد تحریککنندهی احتمالی از سطح لباس میشود.
وقتی برای اولین بار میخواهید لباسی را بشویید، حتما برچسب مراقبت از آن را با دقت بخوانید. معمولا پارچههای لباس خواب کودکان ضد حریق هستند و هرگز نباید از مواد سفیدکننده برای این پارچهها استفاده کرد. مواد سفیدکننده باعث کاهش خاصیت ضد حریق این پارچهها میشود و بافت سالم آن را خراب میکند. بنابراین همیشه دستورالعملهای برچسب مراقبت از لباس را با دقت مطالعه کنید.
علاوه بر تغذیه، خواب و سایر مراقبتهای ضروری کودک، باید بتوانید به نحوهی صحیح شستوشوی لباس او هم مسلط شوید. تمام مراحل اولیهی صحیح شستوشو که در گذشته میدانستید، مانند خواندن برچسب مراقبت از لباس، ترفندهای از بین بردن لکه، رفع مشکل رنگ گرفتن پارچه و… برای لباس کودک هم باید رعایت شود. اما دانستن چند ترفند دیگر میتواند کار شما را بسیار آسانتر کند. در هنگام شستوشوی کوهی از لباسها در ماشین لباسشویی، گم شدن جوراب بزرگسالان اتفاق عجیبی نیست. بنابراین جورابهای کودک با وجود سایز کوچکتر، بیشتر مستعد ناپدید شدن است. پیش از قرار دادن جورابها و سایر پوشاک کوچک کودک در داخل ماشین، حتما آنها را داخل یک کیسه توری قرار دهید. این کیسه سبب میشود که علاوه بر نفوذ راحت آب و مادهی شوینده از بافت توری به لباس، جورابهای کوچک کودکتان در حین شستوشو درون ماشین لباسشویی ناپدید نشود.
تمام اتصالدهندههای لباس مثل قلاب و قزن را ببندید تا به لباسهای دیگر گیر نکند. همچنین هنگام تا کردن و قرار دادن لباسها داخل کمد، آنها را یکبار با دقت چک کنید تا مطمئن شوید که در حین شستوشو، هیچ دکمه، قزن یا اکسسوری تزئینی لباس آسیب ندیده باشد. در واقع باید از سالم بودن و نبود شکستگی در این قسمتها مطمئن شوید. شکستگی و ایجاد لبههای تیز، سبب تحریک پوست کودک یا ایجاد خراش روی انگشتان ظریف دست و پای او میشود.
بعضی از والدین تصور میکنند که مجبور به استفاده از بهترین مواد شویندهی مخصوص لباس کودک هستند. با وجود این متخصصان بهداشت معتقدند تا زمانی که پوست کودک شما حساسیت از خود بروز ندهد، نیازی به تهیهی مواد شویندهی مخصوص نیست. اما برای راهنمایی دقیقتر حتما با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.
بنابراین در شرایط عادی، شستوشوی لباس نوزاد با همان مادهی شویندهی لباسهای سایر افراد خانواده اشکالی ندارد. توجه داشته باشید که در این حالت مایع لباسشویی نسبت به پودرهای شوینده الویت دارند و کمتر سبب تحریک پوست نوزاد میشوند.
اگر نگران این هستید که مواد شویندهی معمولی ممکن است برای پوست نوزاد اذیتکننده باشد، ابتدا یک یا دو تا از لباسهای فرزندتان را با این مواد شوینده بشویید. اگر پس از پوشیدن لباس شستهشده، علائم حساسیت پوستی یا خارش در کودکتان احساس کردید، باید به دنبال بهترین مواد شویندهی لباس مخصوص کودکان، بدون رنگ و عطر باشید. اگر باز هم پوست کودک تحریک شد، بهتر است مجدد لباس را بشویید یا از پودر صابون مخصوص لباسشویی استفاده کنید.
علاوه بر مواد شوینده، احتمالا از مواد مکمل دیگری همچون نرمکنندهها نیز در فرآیند شستوشو استفاده میکنید. قبل از خرید این مواد، حتما توضیحات آن را روی برچسب بخوانید و عوامل حساسیتزا برای پوست کودکتان را در نظر بگیرید. سپس برای خرید آن تصمیم بگیرید.
طبق یک قاعدهی کلی، بهتر است که لکهها را در همان لحظهای که ایجاد میشوند و هنوز تازه هستند، پاکسازی کنید. اگر روی لباس لکه ایجاد شده است، حتما آنها را قبل از شستوشوی کلی لباس از بین ببرید.
این نوع لکهها از شیر مادر، بزاق دهان کودک، مواد غذایی یا مدفوع حاصل میشود. در این مواقع قسمت لک شده را در آب خنک و به همراه یک محصول ضد لک حاوی آنزیم خیس کنید. اما اگر باز هم از بین نرفتند، یک مادهی لکهبر همه کاره را امتحان کنید.
برای از بین بردن لکهی ادرار ابتدا باید یک قاشق غذاخوری آمونیاک خانگی را در یک فنجان آب رقیق کنید و از آن برای پاکسازی ناحیهی لکشده استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که ابتدا یک گوشهی لباس را به محلول آمونیاک و آب آغشته کنید تا مطمئن شوید که رنگ لباس ثابت است و صدمه نمیبینید. سپس بهطور معمول شستوشو را ادامه دهید. به یاد داشته باشید که هرگز سفیدکننده را با سرکه یا آمونیاک مخلوط نکنید. این ترکیب بخارات سمی ایجاد میکند و میتواند برای شما و سایر اعضای خانواده خطرناک باشد.
قبل از انجام فرآیند شستوشو از لکهبر استفاده کنید. سپس بعد از بررسی دستورالعمل محافظت از لباس، آن را آب با حداکثر دمایی که به لباس صدمه نمیزند، بشویید. برای اطمینان از نابودی لکه، تا خشک شدن لباس صبر کنید. زیرا لکههای روغن هنگام خیس شدن لباس ممکن است که در ظاهر از بین بروند، اما مجدد بعد از خشک شدن ظاهر میشوند.
با روشهای مختلفی میتوانید این نوع لکهها را از بین ببرید. اولین و آسانترین روش این است که بعد از ایجاد آن، به سرعت قسمت لکشده را در آب خنک بشویید. روش دوم، قسمت لکشدهی لباس را در ترکیب یک به یک الکل و آب به هم مالش دهید و سپس لباس را بهطور معمول بشویید. گزینهی سوم استفاده از پاککنندهی لکه قبل از شستوشو و سپس پاکسازی لکههای قویتر است. اما اگر با این روش لکه از بین نرفت، لباس را در محلولی از یک پیمانه سرکهی سفید و یک پیمانه آب خیس کنید.
پوشکهای پارچهای باید جدا از لباسهای دیگر نگه داشته و شسته شوند. پوشکهای کثیف را بلافاصله در دستشویی خانه بشویید. اما ممکن است بخواهید از مینیواش برای شستوشوی پوشک استفاده کنید. در این حالت پوشکها را در یک سطل زبالهی پلاستیکی با درپوش محکم قرار دهید تا زمان شستن آنها برسد. در داخل سطل پوشک، از یک آستر قابل شستوشو یا کیسهی یکبار مصرف پلاستیکی استفاده کنید.
حتما هر دو تا سه روز یکبار پوشکهای جمعشده را بشویید. پبش از شستوشو در آب داغ، یک شستوشوی سرد انجام دهید یا شب قبل از شستوشو آنها را خیس کنید. برای شستوشو از مواد شوینده با رنگ یا عطر استفاده نکنید. از نرمکنندههای پارچه که باعث تحریک پوست نوزاد میشوند، هرگز استفاده نکنید. در نهایت پوشکها را روی بند بیندازید و یا از خشککن استفاده کنید.
شستوشوی لباس علاوه بر زیبایی ظاهر، سبب آرامش بیشتر کودکتان میشود. به همین دلیل از کوچکترین لکه روی لباس هم بهراحتی نباید بگذرید و حتما لباس کثیفشده را با یک دست لباس تمیز تعویض کنید. هرچه برای از بین بردن لکهها و کثیفیها زودتر اقدام کنید، احتمال نابودی اثر آنها از روی لباس بیشتر میشود. استفاده از پیشبند برای مهار کثیفی و لکه، از راهکارهای بسیار کمککننده خواهد بود. فراموش نکنید که در حین فرآیند شستوشو، الویت شما باید حفاظت از سلامت پوستی کودک و جلوگیری از بروز هر گونه آلرژی باشد.